Dopolední host
Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, aby zčervenala, vysvětluje odborník
Dopolední host
České Budějovice
Co se můžeme dozvědět o potravinách z etiket? Jak je to s údaji o trvanlivosti, dováženými výrobky a třeba i škodlivým koktejlem „éček“, která sama o sobě závadná nejsou, ale v různých kombinacích mohou způsobovat zdravotní problémy? O tom všem mluvil ve studiu Českého rozhlasu Pavel Smetana, vedoucí katedry potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů při Fakultě zemědělské a technologické Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
Eva Kadlčáková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jak na potíže s trávením, poradí specialista Petr Fojtík
Lékárna
-
O radosti z jídla i ze života: Tuky. Které konzumovat a kterým se vyhnout?
Jezte, ať vám to sluší
-
Výživový poradce varuje. „Mražená pizza? Polotovary nám nesvědčí a špatný jídelníček nepřecvičíme“
Blízká setkání
-
Konzum za socialismu: Touha po svobodě byla slabší než touha nestát ve frontě, konstatuje historik
Jak to bylo doopravdy
-
Dano Šoltis až na dřeň: osm hodin ve vysílání
Den s…
-
Jak nepodlehnout chuti na jídlo a zkrotit své chutě?
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Ocet hrál klíčovou roli ve vývoji společnosti. Lidé jsou chodící ocetnice, říká výrobce octů Smolík
Podhoubí
-
Byla šunka „za totáče“ zdravější?
Zdraví v cajku
-
Čirok je levný, bezlepkový a zdraví prospěšný. Hodí se téměř do všech receptů
Přírodní lékárna
-
Just: Jméno studenta Tomáše, který varoval lidi na FF UK, by se mělo skloňovat v každé větě
Osobnost Plus