Pochoutkový rok
Hermelínový fenomén pochází ze Sedlčan
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Pokud patříte k pamětníkům, možná si vzpomenete, jak se před 60 lety v obchodech objevily první hermelíny. Tehdy v potravinách žádné chladicí vitríny nebyly. Někde dokonce téměř neznámé sýry vystavili prodavači do výlohy na slunce. Rozteklé sýry sice zákazníky odrazovaly vzhledem, a také konzistencí. Jejich skvělá chuť národu ale velmi brzy doslova učarovala.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Starousedlík František Komárek ze slezské obce Rohov má na...
Česko – země neznámá
-
Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí o zmrzlině. Která má být barevná a která má ležet?
Ve vlastní šťávě
-
Udělejte si pikantní kuřecí játra s rýží. Bude to taková nostalgická vzpomínka na naše dětství
Vaříme s Habadějem
-
Kopřivě se právem říká český ženšen. Vychutnejte si elixír mládí nebo kopřivový špenát
Pochoutkový rok
-
Maso bude! Jak se nakupovalo v letech, která ještě pamatujete
Archiv Plus
-
Irena Fuchsová: Jak jsi zajetá?
Když vypráví nápověda
-
Tavené sýry jsou démonizované zbytečně. Tavicí soli dobře vykompenzuje vápník, dokládá dTest
Dva na Dvojce
-
V šumavské krajině můžete narazit na umrlčí prkna. Třeba nedaleko Špičáku v Železné Rudě
Výlety